De gynaecoloog voelde zich volledig buitenspel gezet

22 september 2020 – “Doula’s – geboortecoaches – staan bevallende vrouwen emotioneel bij, maar in de praktijk bemoeien zich ook met de medische kant. Dat leidt tot problemen, zeggen verloskundigen en gynaecologen.”

Lees nu het NRC artikel Lees hier mijn reactie

In blijde verwachting: zo doe je dat!

13 mei 2017 – “Op een gemiddelde dag vinden er in Nederland 478 bevallingen plaats, waarvan steeds meer in het ziekenhuis. Dat er veel komt kijken bij een bevalling voor zowel de vrouw als de partner heeft doula Maartje Bruning zeven jaar geleden aan den zwangere lijve ondervonden in het ziekenhuis. “Ik stelde continu vragen over wat er mogelijk was en heb mezelf als het ware begeleid. Ik wist toen niet dat een doula bestond.”

Lees mijn artikel op nieuws.nl

Maartje Bruning – Having a Home-birth Mindset in a Hospital Environment

19 Mei 2017 – Luister naar de Mum’s the Word podcast met Maartje Bruning.

“It was so fun having Maartje o the podcast sharing her wisdom and personal experience on the topic. She is certainly rocking the Birth World bringing her Doula-dom and Doula-ness to the Doula-hood in Amsterdam.”

Luister naar de Podcast

Bevallen? Doe mij een doula

23 april 2017 – Lees nu het artikel in het Parool over de groeiende populariteit van een Doula en de samenwerking die steeds meer mogelijk is met het medische team.

Lees nu het Parool