Over Maartje

Als klein meisje wilde ik verloskundige worden, zingend op het toneel staan of met fleurige stoffen werken. Het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen en de seizoenspieken niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) ziekenhuisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallings cultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 gestart ben met mijn opleiding bij JJ doula, die ik met goed gevolg heb afgerond. Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroeps Vereniging voor Doula’s. Alle doula’s die bij deze beroepsvereniging zijn aangesloten moeten zich aan bepaalde regels houden en scholen zich elk jaar bij. Meer informatie hierover vind je op de website van de NBvD op www.nbvd.nl.

In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd, die ik met goed gevolg heb voltooid in 2015. Meer informatie over de unieke Birthlight methode, die niet alleen pre-nataal traint maar ook post-natale ondersteuning biedt, vind je op : www.birthlight.com.
De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een zwangere vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Alle kennis die ik inmiddels heb opgedaan heeft geleid tot het ontwikkelen van een partner workshop, die begin 2015 gelanceerd is. In deze workshop Gewoon Bevallen probeer ik jou en je partner in 1 dag te vertellen wat er allemaal bij een bevalling in Nederland komt kijken, en krijg je praktische tips en veel informatie over hoe met de kracht van de geboorte van je kindje om te gaan. Voor meer informatie, klik onder ‘workshop’.

Inmiddels heb ik meer dan 275 bevallingen begeleid, zowel thuis als in het ziekenhuis en werk ik met veel plezier samen met verschillende verloskundigen praktijken. Zelfs als je alleen maar in het ziekenhuis wordt begeleid, kom ik graag met je in contact. Ik ben ervaren met bevallingen na een eerdere keizersnede (VBAC), medische indicaties en ingeleide bevallingen, stuit bevallingen, geplande en spoed (gentle) keizersnedes, traumatische voorgeschiedenis (o.a. seksueel misbruik), tweeling bevallingen, premature bevallingen, waterbevallingen en bevallingen met óf zonder synthetische pijnbestrijding. Als jouw conditie of voorgeschiedenis hier niet vermeldt staat, kom ik toch graag met je in contact om samen uit te zoeken wat jouw meest ideale bevalling zou kunnen zijn.

Vanaf januari 2020 is de Doula Academie van start gegaan. Maartje heeft samen met een aantal andere zorgprofessionals deze opleiding opgericht. De Doula Academie is de eerste volledige doula opleiding in Nederland die aspirant doula’s maar ook ervaren doula’s verder opleidt binnen het Nederlands verloskundig stelsel. Meer info hierover is te vinden op http://www.doulaacademie.nl

Wat de cliënt zegt over Maartje

Client reviews in English Reacties van klanten

Wat de medische zorgverlener zegt over Maartje

Zorgverlener reviews

Talen

Mijn opleidingen volg ik in het Engels, ik spreek Nederlands, maar ook Duits, Italiaans en Frans. Het is het best je in het Nederlands of Engels te begeleiden want dat is waarschijnlijk de voertaal aan je kraambed. Als je het prettig vindt, bespreek ik de dingen met jou of je partner in een andere taal die ik beheers, of vertaal ik voor je tijdens de bevalling.

Amsterdam en omgeving

Monnickendam is mijn woonplaats, dat ligt op 10 minuten rijden van Amsterdam Noord. Ik neem cliënten aan binnen een straal van 30 kilometer rondom Amsterdam. Ik heb een auto, een motor en een fiets tot mijn beschikking! ‘s Nachts reis ik altijd met de auto.

Back up en duo doula Prins

Prins Marcia van den Bergh is de vaste back up doula van Mother Me sinds juni 2019. Sinds mei 2021 hebben Maartje en Prins hebben besloten hun samenwerking te intensiveren. Dat betekent dat nieuwe cliënten zowel Maartje als Prins ontmoeten in de voorbereidende sessies en dat de bevalling zal worden begeleid door wie er on call staat. Als je een repeat cliënte bent van Maartje (dus al een keer eerder bevallen bent met haar als solo doula) dan is Prins de back up doula voor als Maartje dubbel staat. Je zal of Prins dan tenminste één keer ontmoeten tijdens de post partum prep of latente fase partner massage les-sessie en ze kunnen meer prenatale sessies overnemen, mocht dat nodig zijn. Prins is zwangerschaps massage specialist sinds 2018 en begon in datzelfde jaar haar doula training bij INBLOEI in Rotterdam, waar ze ook is gecertificeerd. Prins is een rockster in de keuken en heeft ook al een aantal kookboeken en tv-shows op haar naam staan over gezonde voeding! Ze is een trotse moeder van 3 kinderen en woont in Haarlem, op korte reis afstand van Amsterdam. Prins combineert al haar kennis om cliënten zo goed mogelijk te kunnen bijstaan tijdens de zwangerschap en bevalling maar ook in de post partum periode.
Meer informatie over Prins is te vinden op www.motherhaven.nl

Zwanger? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Contact