Over Maartje

Als klein meisje wilde ik verloskundige worden, zingend op het toneel staan of met fleurige stoffen werken. Het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen en de seizoenspieken niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) ziekenhuisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallings cultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 gestart ben met mijn opleiding bij JJ doula, die ik met goed gevolg heb afgerond. Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroeps Vereniging voor Doula’s. Alle doula’s die bij deze beroepsvereniging zijn aangesloten moeten zich aan bepaalde regels houden en scholen zich elk jaar bij. Meer informatie hierover vind je op de website van de NBvD op www.nbvd.nl.

In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd, die ik met goed gevolg heb voltooid in 2015. Meer informatie over de unieke Birthlight methode, die niet alleen pre-nataal traint maar ook post-natale ondersteuning biedt, vind je op : www.birthlight.com.
De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een zwangere vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Alle kennis die ik inmiddels heb opgedaan heeft geleid tot het ontwikkelen van een partner workshop, die begin 2015 gelanceerd is. In deze workshop Gewoon Bevallen probeer ik jou en je partner in 1 dag te vertellen wat er allemaal bij een bevalling in Nederland komt kijken, en krijg je praktische tips en veel informatie over hoe met de kracht van de geboorte van je kindje om te gaan. Voor meer informatie, klik onder ‘workshop’.

Inmiddels heb ik meer dan 375 bevallingen begeleid, zowel thuis als in het ziekenhuis en werk ik met veel plezier samen met verschillende verloskundigen praktijken. Zelfs als je alleen maar in het ziekenhuis wordt begeleid, kom ik graag met je in contact. Ik ben ervaren met bevallingen na een eerdere keizersnede (VBAC), medische indicaties en ingeleide bevallingen, stuit bevallingen, geplande en spoed (gentle) keizersnedes, traumatische voorgeschiedenis (o.a. seksueel misbruik), tweeling bevallingen, premature bevallingen, waterbevallingen en bevallingen met óf zonder synthetische pijnbestrijding. Als jouw conditie of voorgeschiedenis hier niet vermeldt staat, kom ik toch graag met je in contact om samen uit te zoeken wat jouw meest ideale bevalling zou kunnen zijn.

In januari 2020 is de Doula Academie van start gegaan. In samenwerking met een aantal andere zorgprofessionals is deze Doula opleiding door mij opgericht. We leiden zowel Geboorte Doula’s als Kraamdoula’s op. De Doula Academie is de eerste volledige doula opleiding in Nederland die aspirant doula’s maar ook ervaren doula’s (verder) opleidt binnen het Nederlands verloskundig stelsel. We focussen ons op professionalisering van de doula binnen het steeds meer klinische beval systeem. Meer info hierover is te vinden op http://www.doulaacademie.nl

Wat de cliënt zegt over Maartje

Client reviews in English Reacties van klanten

Wat de medische zorgverlener zegt over Maartje

Zorgverlener reviews

Talen

Mijn opleidingen volg ik in het Engels, ik spreek Nederlands, maar ook Duits, Italiaans en Frans. Het is het best je in het Nederlands of Engels te begeleiden want dat is waarschijnlijk de voertaal aan je kraambed. Als je het prettig vindt, bespreek ik de dingen met jou of je partner in een andere taal die ik beheers, of vertaal ik voor je tijdens de bevalling.

Amsterdam en omgeving

Monnickendam is mijn woonplaats, dat ligt op 10 minuten rijden van Amsterdam Noord. Ik neem cliënten aan binnen een straal van 30 kilometer rondom Amsterdam. Ik heb een auto, een motor en een fiets tot mijn beschikking! ‘s Nachts reis ik altijd met de auto.

Duo doula en back up doula Belle

Belle van Zutphen is de vaste duo doula en back up doula van Mother Me. De bevalling zal in principe worden begeleid door Maartje maar als zij met vakantie is (of langere tijd dan een paar uur verhinderd) dan komt Belle in actie. Ze staan samen on call en stemmen hun vakantie periodes op elkaar af. Cliënten weten altijd wanneer een duo doula periode aanvangt en wie er op welk moment on call staat voor de bevalling: Maartje of Belle. De prijzen van de pakketten veranderen niet: je krijgt dus eigenlijk 2 doula’s voor de prijs van 1! Je zal Belle net zoveel ontmoeten tijdens de prenatale sessies, als Maartje als je een duo traject aangaat. Het kennismaking gesprek via zoom is dan ook samen met Maartje en Belle, zodat je hen allebei kan leren kennen mocht jouw uitgerekende periode vallen binnen een duo doula tijdvak. Belle spreekt naast Nederlands, goed Engels. Ze woont in Amsterdam met haar vriend, die muzikant is. Na haar opleiding tot Geboorte Doula bij de Doula Academie in 2022 heeft Belle ook zwangerschapsmassage voor doula’s in haar pakket opgenomen. In mei 2023 heeft ze de opleiding tot Kraamdoula afgerond zodat haar doula zorgpakket compleet is. Meer info over haar kan je vinden op: www.doulabelleamsterdam.nl