Over Maartje

Als klein meisje wilde ik verloskundige worden, zingend op het toneel staan of met fleurige stoffen werken. Het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen en de seizoenspieken niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) ziekenhuisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallings cultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 gestart ben met mijn opleiding bij JJ doula, die ik met goed gevolg heb afgerond. Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroeps Vereniging voor Doula’s. Alle doula’s die bij deze beroepsvereniging zijn aangesloten moeten zich aan bepaalde regels houden en scholen zich elk jaar bij. Meer informatie hierover vind je op de website van de NBvD op www.nbvd.nl.

In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd, die ik met goed gevolg heb voltooid in 2015. Meer informatie over de unieke Birthlight methode, die niet alleen pre-nataal traint maar ook post-natale ondersteuning biedt, vind je op : www.birthlight.com.
De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een zwangere vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Alle kennis die ik inmiddels heb opgedaan heeft geleid tot het ontwikkelen van een partner workshop, die begin 2015 gelanceerd is. In deze workshop Gewoon Bevallen probeer ik jou en je partner in 1 dag te vertellen wat er allemaal bij een bevalling in Nederland komt kijken, en krijg je praktische tips en veel informatie over hoe met de kracht van de geboorte van je kindje om te gaan. Voor meer informatie, klik onder ‘workshop’.

Inmiddels heb ik meer dan 310 bevallingen begeleid, zowel thuis als in het ziekenhuis en werk ik met veel plezier samen met verschillende verloskundigen praktijken. Zelfs als je alleen maar in het ziekenhuis wordt begeleid, kom ik graag met je in contact. Ik ben ervaren met bevallingen na een eerdere keizersnede (VBAC), medische indicaties en ingeleide bevallingen, stuit bevallingen, geplande en spoed (gentle) keizersnedes, traumatische voorgeschiedenis (o.a. seksueel misbruik), tweeling bevallingen, premature bevallingen, waterbevallingen en bevallingen met óf zonder synthetische pijnbestrijding. Als jouw conditie of voorgeschiedenis hier niet vermeldt staat, kom ik toch graag met je in contact om samen uit te zoeken wat jouw meest ideale bevalling zou kunnen zijn.

Vanaf januari 2020 is de Doula Academie van start gegaan. In samenwerking met een aantal andere zorgprofessionals is deze Doula opleiding door mij opgericht. We leiden zowel Geboorte Doula’s als Kraamdoula’s op. De Doula Academie is de eerste volledige doula opleiding in Nederland die aspirant doula’s maar ook ervaren doula’s (verder) opleidt binnen het Nederlands verloskundig stelsel. We focussen ons op professionalisering van de doula binnen het steeds meer klinische beval systeem. Meer info hierover is te vinden op http://www.doulaacademie.nl

Wat de cliënt zegt over Maartje

Client reviews in English Reacties van klanten

Wat de medische zorgverlener zegt over Maartje

Zorgverlener reviews

Talen

Mijn opleidingen volg ik in het Engels, ik spreek Nederlands, maar ook Duits, Italiaans en Frans. Het is het best je in het Nederlands of Engels te begeleiden want dat is waarschijnlijk de voertaal aan je kraambed. Als je het prettig vindt, bespreek ik de dingen met jou of je partner in een andere taal die ik beheers, of vertaal ik voor je tijdens de bevalling.

Amsterdam en omgeving

Monnickendam is mijn woonplaats, dat ligt op 10 minuten rijden van Amsterdam Noord. Ik neem cliënten aan binnen een straal van 30 kilometer rondom Amsterdam. Ik heb een auto, een motor en een fiets tot mijn beschikking! ‘s Nachts reis ik altijd met de auto.

Back up doula Elvira

Elvira Broersma is de vaste back up doula van Mother Me. De bevalling zal in principe worden begeleid door Maartje en als zij les geeft of dubbel staat dan komt Elvira in actie. Je zal Elvira tenminste één keer ontmoeten tijdens de post partum prep sessie en ze kan meer prenatale sessies overnemen, mocht dat nodig zijn. Elvira is geboren en getogen in Friesland en is naast holistisch coach ook ondernemend binnen de wijngaard van haar familie. Ze woont in Amsterdam en rijdt met haar auto of fiets overal naar toe. Ze is loyaal, betrouwbaar en recht-door-zee. Naast Geboorte Doula, opgeleid en gecertificeerd door de Doula Academie is ze ook Post Partum Doula, opgeleid door Midwife Cafe. Ze biedt extra services aan ouders, die behoefte hebben aan zorg na de kraamzorg tot en met 6 weken na de bevalling. Elvira is lid van de NBvD, de Nederlandse Beroepsvereniging van Doula’s.
Meer informatie over Elvira is te vinden op www.elvirabroersma.nl

Zwanger? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Contact