headshot arms crossed clr RWF_1663 - Version 3

Over Maartje
Als klein meisje wilde ik verloskundige worden, zingend op het toneel staan of met fleurige stoffen werken. Het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen en de seizoenspieken niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) ziekenhuisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallings cultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 gestart ben met mijn opleiding bij JJ doula, die ik met goed gevolg heb afgerond. Sinds 2014 ben ik aangesloten bij de NBvD, de Nederlandse Beroeps Vereniging voor Doula’s. Alle doula’s die bij deze beroepsvereniging zijn aangesloten moeten zich aan bepaalde regels houden en scholen zich elk jaar bij. Meer informatie hierover vind je op de website van de NBvD op www.nbvd.nl.

In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd, die ik met goed gevolg heb voltooid in 2015. Meer informatie over de unieke Birthlight methode, die niet alleen pre-nataal traint maar ook post-natale ondersteuning biedt, vind je op : www.birthlight.com.
De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een zwangere vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Alle kennis die ik inmiddels heb opgedaan heeft geleid tot het ontwikkelen van een partner workshop, die begin 2015 gelanceerd is. In deze workshop Gewoon Bevallen probeer ik jou en je partner in 1 dag te vertellen wat er allemaal bij een bevalling in Nederland komt kijken, en krijg je praktische tips en veel informatie over hoe met de kracht van de geboorte van je kindje om te gaan. Voor meer informatie, klik onder ‘workshop’.
Inmiddels heb ik meer dan 100 bevallingen begeleid, zowel thuis als in het ziekenhuis en werk ik met veel plezier samen met verschillende verloskundigen praktijken. Zelfs als je alleen maar in het ziekenhuis wordt begeleid, kom ik graag met je in contact. Ik ben ervaren met bevallingen na een eerdere keizersnede (VBAC), medische indicaties en ingeleide bevallingen, stuit bevallingen, geplande en spoed (gentle) keizersnedes, traumatische voorgeschiedenis (o.a. seksueel misbruik), tweeling bevallingen, premature bevallingen, waterbevallingen en bevallingen met óf zonder synthetische pijnbestrijding. Als jouw conditie of voorgeschiedenis hier niet vermeldt staat, kom ik toch graag met je in contact om samen uit te zoeken wat jouw meest ideale bevalling zou kunnen zijn.

Wat de cliënt zegt over Maartje

client reviews in English reacties van cliënten

Wat de medische zorgverlener zegt over Maartje

Zorgverlener Reviews

Talen
Mijn opleidingen volg ik in het Engels, ik spreek Nederlands, maar ook Duits, Italiaans en Frans. Het is het best je in het Nederlands of Engels te begeleiden want dat is waarschijnlijk de voertaal aan je kraambed. Als je het prettig vindt, bespreek ik de dingen met jou of je partner in een andere taal die ik beheers, of vertaal ik voor je tijdens de bevalling.

Amsterdam en omgeving
Amsterdam (de Pijp) is al jarenlang mijn woonplaats. Ik neem cliënten aan binnen een straal van 30 kilometer rondom Amsterdam. Ik heb een auto en een fiets tot mijn beschikking! ‘s Nachts reis ik het liefst met de auto.

Back up doula Joyce
Joyce Sikking is per oktober 2016 de vaste back up doula van Mother Me. Je zal haar tenminste één keer ontmoeten tijdens de post partum prep sessie en ze kan meer sessies van mij overnemen, mocht dat nodig zijn. Als verloskundige in opleiding en als moeder heeft zij veel ervaring met zwangerschappen, bevallingen en de kraamperiode. Zij heeft twee zonen en een dochter: Tormo, Sirik en Ariena en is getrouwd met Taco. Ze heeft scheikunde gestudeerd en bijna 20 jaar op het gebied van milieukwaliteit gewerkt. Joyce is doula sinds 2016. Ze is momenteel ook druk met de verdere professionalisering van de NBvD, middels het voorzitterschap van de accreditatie commissie.
Meer info over haar vind je op back up doula Joyce Sikking www.doulajoyce.nl
Back up doula Joyce Sikking

Back up doula Joyce Sikking

Back up doula Denise
Denise van Eeden neemt af en toe de back-up services over, wanneer Joyce niet beschikbaar is. Denise heeft al jaren ervaring als doula en ik werk graag en veel met haar samen. Je kan haar op aanvraag ontmoeten.
Meer info over haar vind je op www.douladenise.nl

Doula Denise van Eeden

Doula Denise van Eeden

selfie operatie kleding
Klaar voor een keizersnee in het ziekenhuis